Aceşti hibrizii atacă haotic sistemele utilizatorilor, conturile bancare şi pun în pericol siguranţa datelor, într-un mod pe care nici cei care au creat aceste ameninţări nu l-au putut anticipa.
Potrivit specialiştilor, numărul hibrizilor a crescut în ultimii ani şi cel mai probabil vor continua să se răspândească în acelaşi ritm cu malware-ul în general, unde Bitdefender estimează o creştere de 17% în 2012.
Bidefender a decis cercetarea acestor hibrizi maliţioşi după descoperirea unui vierme informatic numit "Rimecud" ca fiind infectat de virusul Virtob, a cărui caracteristică este infectarea de fişiere ("file-infector"). Rimecud fură parolele asociate serviciilor de e-banking şi de cumpărături online, conturilor de reţelele de socializare sau de e-mail. Virtob, pe de altă parte, facilitează accesarea de la distanţă a calculatorului infectat, modifică privilegiile specificate în firewall şi îşi asigură prezenţa pe sistem injectându-şi codul într-un proces esenţial pentru sistemul de operare, şi anume Winlogon.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu